Website

Elke serieus bedrijf heeft eigen website

Een website is voor elke ondernemer of ZZP-er tegenwoordig een must. Je site kan een  eenvoudige “landingspage” zijn of een meer uitgebreide website of een webshop.

Zorg voor vindbaarheid in Google!

Een van de allerbelangrijkste dingen bij een website, is dat deze goed wordt gevonden. Mensen typen tegenwoordig niet meer het hele websiteadres in, maar geven een zoekterm in Google en verwachten dan jou website zo snel aan te treffen. Om de vindbaarheid te vergroten is het iedereen aan te raden om in ieder geval te kiezen voor responsive website: een website die zich aanpast aan het beeldscherm waarop de website bekeken wordt.

Waarom is een responsive website zo belangrijk?

De meeste mensen gebruiken de zoekmachines van Google. En aangezien er momenteel meer gezocht wordt op smartphones en tablets, vindt Google dat websites hier dus  geschikt voor moeten zijn. Google laat websites die zich niet aanpassen aan kleinere schermen, in de toekomst steeds meer links liggen en “drukt” ze weg in de zoekresultaten. Meer informatie kan je op diverse marketing sites vinden zoals marketingfacts.nl.

Wat heb je nodig voor een website?

Voor elke website zijn er 3 dingen nodig:

  1. domeinnaam
  2. webhosting
  3. de website zelf.

De domeinnaam en de webhosting kan je goedkoop regelen bij een aanbieder zoals Strato. STRATO Hosting is één van de grootste webhosts van Europa. Er worden vier hostingpakketten aangeboden. De pakketten bieden een ruime hoeveelheid webruimte en dataverkeer voor een lage prijs. Niet iedereen vind de service van deze provider prettig, maar prijs/kwaliteit is zeker goed! Als je geen ervaring hebt, kan je ook kiezen voor een duurdere hostingpartij die je beter kan helpen als je vragen hebt. Check eventueel vooraf goed de recensie van het bedrijf.

Keuze website: uitbesteden of zelf maken?

Heb je een zeer krab budget en ben je redelijk handig? Dan kan je met een beetje hulp, een heel eind komen om zelf een website te maken. Let daarbij op dat je dus kiest voor een responsive website. Een logische keuze is om te kiezen voor een WordPress website. Dit is momenteel het meest gebruikte contentmanagmentsysteem (CMS) ter wereld! (bron: wikipedia).

Als je zelf een wordpress-website gaat maken, kan je er ook voor kiezen om een korte cursus te volgen die je zal helpen om een basis neer te zetten. Een voorbeeld van een goede en betaalbare aanbieder is: wpresscursus.com

Als je bij hostingaanbieders zoals Strato een domeinnaam kiest en een hostingspakket, kan je in een paar stappen een wordpress website installeren. Maar let op: alle instellingen goed zetten vereist echt handigheid en kennis!

Als je niet handig bent en/of geen tijd hebt, dan laat je je website door iemand maken. Er zijn tal van aanbieders op de markt.

Website laten maken

Hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste persoon om jou website te maken:

  1. beslis welk systeem je wilt gebruiken: wil je een kant en klaar CMS-systeem wat je zelf kan bijhouden? of wil je meer een designwebsite die iemand anders helemaal voor je beheert?
  2. bedenk of je het belangrijk vindt als de web-bouwer dicht bij jou in de buurt zit (wil je rond de tafel zitten om dingen te bespreken of vind je het prima om alles via mail te doen)
  3. vergelijk hostingprijzen. Hostingprijs is het bedrag wat je per maand/jaar betaald voor het hosten van jou site. Een soort “huur”. De website moet ergens op een server staan die altijd verbinding heeft met het internet, zodat de website dag en nacht te bezoeken is. Je huurt als het ware een stukje van deze webserver.
  4. vergelijk onderhoudskosten: vaak berekenen webbouwers bovenop de hostingprijs een bedrag om jou website regelmatig te updaten en back-ups te maken.
  5. vergelijk domeinprijzen. Indien je zelf een domein vastlegt kost dit vaak niet meer dan 5 a 7 euro per jaar. Een van de grootste (en goedkoopste) aanbieders voor MKB is momenteel strato. Wat een voordeel is om zelf je naam te registreren, is dat je dan nooit gedoe kan krijgen over de rechten van dit domein adres!

i-iimage maakt eenvoudige, makkelijk zelf bij te houden responsive wordpress websites vanaf € 600,-